Sikerül megfoltozni a léket kapott hajót?

Az angol Championship küzdelmei keretén belül hétfő este két, egykor szebb napokat is megélt patinás klub találkozik egymással. A legendás Leeds United-ről és a Middlesbrough csapatáról van szó!

Jelen pillanatban a két csapat közül az utóbbinak reális sansza lehetne a Premier League-be való visszajutásra, ugyanis 29 lejátszott mérkőzést követően mindössze két egységgel lemaradva 2. helyen állnak a Hull City gárdája mögött, úgy hogy a Hull már egy meccsel többet tudhat a háta mögött! Ha valaki 1 hónappal ezelőtt látja ezt a helyzetet, amikor a 'Boro' jó formában volt (5 győztes meccsükön még gólt sem kaptak!), azt mondta volna, hogy behúzza a sima vendéget, még úgy is ha a csapat egyenesen az Elland Road-ra látogat! Azonban pontosan egy hónappal azelőtt valami homokszem kerülhetett a gépezetbe, s már 4 bajnoki mérkőzés óta nyeretlen a Middlesbrough. 2 vereség mellett az elmúlt két fordulóban 2 döntetlenre futotta az erejükből! És azt sem mondhatjuk, hogy olyan kemény sorsolásuk volt, mert aki a PL-be készül, annak a Bristol City és Milton Keynes nem kéne, hogy komolyabb gondot okozzon. Nincs mese, ebben a fordulóban ismét vissza kéne térnie Aitor Karanka együttesének a győzelem ösvényére. Ellenkező esetben tényleg nagyon magukra húzzák a mezőnyt, s megnehezíthetik feljutásukat a bajnokság véghajrájára.

 

Essen pár szó a házigazdáról is. Az angol foci egykor meghatározó gárdájának szurkolói már huzamosabb ideje kénytelen tűrni, hogy csapatuk nem tagja a Premier League-nek. Nem nagyon ismerem a klub háza tájának híreit, de talán nem lövök mellé túlságosan, ha azt mondom, talán minden szezonnak úgy futnak neki, hogy az idei lesz vesszőfutásuk vége, s visszakerülnek a PL-be. Ha tényleg így van, sajnos évről évre csalódniuk kell...pedig egy jó Leeds szerintem ismét elkélne a legjobbak között. Ez azonban egyelőre úgy fest vágyálom marad az Elland Road környékén. 30 meccsel a hátuk mögött mindössze 16. helyen tanyáznak a 24 csapatos Championship mezőnyében. 8 győzelmük mellett 12 döntetlenre futotta és emellett 10 alkalommal voltak kénytelenek pont nélkül elhagyni a pályát. Ebből is kitűnik, hogy a győzelem Leeds-ben mostanság ritka, mint a fehér holló. Legutóbb január 23-án verték hazai környezetben a nem éppen acélos Bristol gárdáját. Ha átlagolni akarunk a bajnokságot nézve, akkor kb. havi 1 győzelmet tudnak letenni az asztalra. A kiesés rémét azért tudják elkerülni, mert igazi remizős gárdának számítanak, s mert az erősebb csapatok ellen képesek magukat felszívni. Legnagyobb győzelmeik közé tartozik a Hull City decemberi legyőzése (2-1) és még ősszel a rájátszásért küzdő Derby County idegenbeli kétvállra fektetése (1-2). 

Sokáig vacilláltam a vendéggyőzelem megtételén (2,1), de mind a Middlesbrough gyengélkedése, mind pedig a Leeds rapszodikus teljesítménye az erősebb csapatok ellen meghátrálásra kényszerített, annak ellenére is, hogy a Leeds házi gólkirálya, Chris Wood sérülés miatt nincs a keretben. Végül a gól-over fogadásnál maradtam. Úgy érzem a Middlesbrough menni fog előre, hiszen irgalmatlanul szükségük van a pontokra, a Leeds pedig nem fogja magát hazai környezetben könnyen adni. Erős döntetlen szagot érzek, ahol legalább 2 gól lesz és ezzel lejön az 1,5 over (1,44). Végeredmény tippem: 1-1.

Tipp:

Leeds United - Middlesbrough (gólok száma 1,5 over) @1,44 (bet365) 0-0

A Leeds United 1992-es angol Szuperkupát nyert csapata

Címkék: Overfogadások