Belgiumban kóborolnak a Farkasok!

Szerda este ismét két mérkőzéssel folytatódnak Bajnokok Ligája mérkőzései a legjobb 16 között. Valószínűsíthetően a foci-rajongók többsége már alig várja, hogy az AS Roma - Real Madrid meccsen elhangozzon a kezdő sípszó, ennek ellenére engem mazochista módon valahogy jobban érdekel a Gent-Wolfsburg összecsapás, legalábbis fogadási szempontból. Talán azért is, mert itt aztán ember legyen a talpán, aki bizton meg meri tippelni melyik gárda megy a legjobb 8 közé!

Mielőtt azonban bármilyen fogadást is kötnénk, nézzük meg hogyan is muzsikál a két csapat az utóbbi időben. Kezdjük a hazaiakkal. KAA Gent tündérmeséje nem ért véget a tavalyi szezon végén, amikor a klub elhódította története során első ízben a belga bajnoki címet, hanem ebben a szezonban úgy fest továbbra is a föld felett járhatnak a csapat szurkolói. A gárda jól szerepel a bajnokságban, ugyanis a Club Brugge-zsel őrült versenyfutásban vannak a címvédésért.  Az aktuális szezon kapcsán pedig már most dolgozhatnak a krónikások, mivel az együttes történetének első BL szereplése során tovább tudott jutni a csoportjából az egyenes kieséses szakaszba, ami igazi szenzáció! Természetesen ehhez kellett a szerencse is a sorsoláskor, illetve, hogy egy gyengélkedő Valencia és Lyon voltak mellettük ősszel a csoportkörben. A belgák ezt köszönték szépen, ki is használták! Úgy érzem megérdemelten tartanak ott, ahol. Fortuna decemberben ismét melléjük szegődött, mert az utóbbi időben komoly hullámvölgyben szereplő Wolfsburgot sikerült megkapniuk...s elnézve a két együttes jelenlegi formáját, itt bármi megtörténhet.

Nem követem heti szinten a Wolfsburg csapatát, de azt tudtam, hogy az erős szezonkezdet után december elején valami elromlott a csapat háza táján. Még épp időben tudták a Manchester United ellen biztosítani a továbbjutásukat, de gyakorlatilag azóta szenvednek a Farkasok a bajnokságban. Pont a hétvégén sikerült nekik egy 7 meccses nyeretlenségi sorozatot megszakítaniuk hazai pályán az Ingolstadt ellenében (2-0). Ez talán jelentheti a fényt az alagút végén számukra. "Parádés' periódusuknak köszönhetően a 8. helyig zuhantak vissza a Bundesliga-ban, de még nincs veszve semmi, ugyanis csupán pár pont választja el őket a nemzetközi kupaszerepléseket jelentő helyezésektől! Abban biztos vagyok, hogy egy BL 8 közé jutás gyógyír lehet a szurkolók számára ilyen ínséges időszak után!

Mit is várok a meccstől? Röviden és tömören: brutális taktikai csatát. Mindkét csapat számára hatalmas lehetőség adatott meg ezzel a kedvező sorsolással. A Gent tovább írhatja a klub történetének legszebb oldalait, míg a Wolfsburg kozmetikázhatja az eddig szezon csúnya buktáit. Ennek következtében úgy érzem az első mérkőzés az óvatosság jegyében fog zajlani. Nem csodálkoznék, ha a belgák kivárásra játszanának, ugyanis szerintem az, hogy ne kapjanak otthon gólt kiemelt fontosságú. A Wolfsburg pedig úgy lehet a dologgal, hogy idegenben jó az X alapon otthon kényszerítenék két vállra a Gentet. Amondó vagyok, hogy nagyon izzadós mérkőzés lesz ez, kevés nagy helyzettel, és a taktikai utasítások betartása minden mást felül fog írni. Semmi felesleges kockázatvállalás, amíg nem muszáj. Kimenetel terén eszemben sincs tippelni, mert az odds-okat látva a bookiek is igen tanácstalanok, hogy vajon mi jöhet ki ebből a mérkőzésből. Amit jónak vélek megjátszani, kivételes esetben most a gól-under. Fentebb felsorolt okok következtében 1 vagy 2 gólos mérkőzésre számítok a párharc első felvonásán!

Tipp:

Gent - Wolfsburg (gólok száma 2,5 under) @1,80 (bet365) (6/10)