Premier League: Idén még nyeretlen a címvédő!

Csütörtök este a Premier League mezőnye ezúttal az ír fővárosba, Dublinba ruccan át, hogy öt mérkőzés erejéig extázisba kergessék a nagyérdeműt. Az előttünk álló párosításokat elnézve ebben a fordulóban sem maradunk tűzijáték nélkül. Erre a Gary Anderson - Phil Taylor és Michael van Gerwen- Adrian Lewis meccsek eleve garanciát jelenthetnek nekünk. Lássuk részletesebben a soron következő párosításokat!

Peter Wright - James Wade

A skót Peter Wright (2,10) pazarul kezdte az idei évet. A Premier League-ben eddig két évvel ezelőtti önmagát idézi, ugyanis - akárcsak 2014-ben - most is veretlenül áll a tabella élmezőnyében az első fordulókat követően! Bár meccsei többségén 100 körüli átlagokat dobál, számunkra érthetetlen módon múlt héten 88,2-es átlaggal sikerült legyőznie van Barneveld-et.  Snakebite mostani ellenfele a gyengélkedő James Wade (2,75) lesz. Lassan kezd kibújni a szög a zsákból Wade kapcsán. Ugyebár a PL nyitómeccsén sikerült neki megmagyarázhatatlan módon legyőznie Michael van Gerwen-t 3-0-ás hátrányból, majd a láthatóan még PL-lámpalázas Michael Smith-t is (7-4), azonban Taylor papa nagyon komolyan ellátta az angol baját még úgy is, hogy Wade az idei legjobb átlagát dobta Power ellen (101,85). Wade a legutóbbi hétvégén pedig ismét beleszaladt egy nagy verésbe. Ezúttal a Holland Darts Masters-en Benito van de Pas mosta fel vele a színpadot (1-6). Az a vicc, hogy ismét egy 100,85-ös átlag megdobása mellett szenvedett ilyen csúfos vereséget.

Mit is várhatunk ettől a mérkőzéstől? Az biztos, hogy Wright-nak eddig túl jól jött ki a lépes a PL-ben. Legutóbbi nyertes meccse Barney ellen már igencsak Fortuna számlájára is írható. A darts-ban - főleg a PL-ben nagyon ritka egy három meccses győzelmi-széria (ez alól MVG kivételt jelent). Ráadásul Wade  a skót számára mindig is mumus volt. Szoros mérkőzésre számítunk, amin nem tudjuk elképzelni, hogy egy héten belül az angol három súlyos vereségbe is beleszaladjon. De persze ez csak egy általunk elképzelt forgatókönyv, így inkább az angol +2,5-ös handikepes győzelmében látjuk az igazi realitást (1,44).

Dave Chisnall - Michael Smith

Az eddig jó szezont futó Dave Chisnall (1,90) egy rapszodikus, és láthatóan még PL-lámpalázas Michael Smith-szel (3,10) találkozik a nap második mérkőzésén. Hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy nem vagyunk csalódottak "Bully Boy" eddigi szereplése miatt. Tavalyi produkciói után úgy véltük, hogy a legjobbak között is meg fogja állni a helyét, de egyelőre soknak tűnik neki még a PL-világa. A hétvégi versenyeken sem igazán megy úgy neki a szekér, ahogy várná az ember, s csütörtökönként pedig a legjobbak leckéztetik meg őt. Smith eléggé heves játékos, s elég könnyen el lehet venni a kedvét a játéktól, ha nem megy neki. Eddigi három mérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni, sőt igazából megszorongatni sem tudta igazán a többieket. Úgy véljük, hogy a nagy áttörése sem Dave Chisnall ellen fog megtörténni, aki hétvégén jól szerepelt a Holland Darts Masters-en, illetve az előző fordulóban kikapott a PL-ben Adrian Lewis-tól, úgyhogy minden bizonnyal igyekszik kiköszörülni a csorbát, s Michael Smith tökéletes alany lehet erre. Chizzy győzelmére tennénk a voksunkat.

 Phil Taylor - Gary Anderson

Az este egyik fénypontja egyértelműen a Taylor-Anderson párosítás lesz. Phil Taylor (2,37) hihetetlenül jó formában kezdte az évet. A PL első fordulójában összeszedett Barney-fiaskót leszámítva (2-7), nagyon szépen muzsikál az öreg Power. Ahogyan múlt héten Wade-et oktatta, az többszöri visszanézést is megér (7-1). Megkockáztatom, hogy idén egyetlen ember vetekedik ezzel a teljesítménnyel: Michael van Gerwen. Most az aktuális PL címvédő és világbajnok lesz az ellenfél. Amilyen jól kezdődött Taylor számára a 2016-os év, Gary Anderson (2,37) vélhetően olyannyira pokolnak éli meg. Idén ugyanis TV képernyők előtt nyeretlen a skót, ráadásul még egy betegségen is átesett az elmúlt hetekben. PL sorsolása eddig rémálom. Múlt héten MVG verte őt könnyedén (7-3), és most egy kirobbanó formában lévő Taylor vár rá. Viszont tudjuk azt a skótról, hogy a kritikusabb időszakokban oda tudja tenni magát azért. A kimenetelekre adott odds-okból látható, hogy a bookiek igen szoros mérkőzésre számítanak, ahol bármi előfordulhat. Így nekünk ugyan kisebb szorzóért, de talán a legek piacán a 10,5 overt lenne érdemes megtennünk (1,40).

Michael van Gerwen - Adrian Lewis

A két jó formában lévő spíler közül egyiket sem kell különösen bemutatni. MVG (1,61) a Wade elleni kisiklást leszámítva ellenállhatatlan színvonalon játszik, Lewis (4,00) pedig veretlen a PL-ben, valamint nyert UK Open kvalifikációs tornát is nemrég. Kíváncsiak leszünk "Mighty Mike" ellen mihez tud kezdeni. Szerintünk nem fogja "megváltani a világot". A holland azzal, hogy vereséggel kezdte a Premier League-t valószínűleg fejben elborult és igyekszik ledolgozni a lemaradást. S Lewis pedig az utóbbi évek alapján nem az a tipikus PL-menetelő, aki képes konstans győzelmeket szállítani a legjobbak között. Úgy érezzük, hogy eddigi makulátlan PL-mérlegében ma törés fog bekövetkezni. A mérkőzés kapcsán előzetesen úgy gondoltuk, hogy a 180-ak piacán is érdemes lehet szétnézni, viszont a bookiek igen magasra tették a határokat maximális tömegek terén, így maradunk a kimeneteles fogadásnál a holland a javára.

Robert Thornton - Raymond van Barneveld

A nap zárásaként a betegségéből visszatérő Robert Thornton (3,60) áll tábla elé, akinek soron következő ellenfele Raymond van Barneveld lesz (1,72). Abban szerintünk megegyezhetünk, hogy a PL 10 fős mezőnyéből eddig magasan Thorn az, aki szabályos kálváriát él át 2016 folyamán. Ennek elsősorban Dave Chisnall az oka, aki kétszer is elég csúnyán borsot tört a skót orra alá, illetve lelki állapotán közelmúltbeli betegsége sem javíthatott túlzottan, emiatt kénytelen volt kihagyni a PL előző fordulóját, valamint a Holland Darts Masters-et is. Az ötszörös világbajnok Barneveld felemás formát produkál idén. Két hete legázolta Phil Taylor-t (7-2), majd az elmúlt héten kikapott egy 88,2-es átlagot produkáló Peter Wright-tól. Rapszodikus mivolta ellenére mi a hollandot favorizáljuk ezen meccs kapcsán. Thornton kilábadozva a betegségéből még nincs olyan formában, hogy elkapja Barney-t. Az igazán óvatos fogadóknak talán a "draw no bet" opció még kedvezőbb lehet az ötszörös világbajnokra (1,40).

Tippek:

P. Wright - J. Wade (Wade +2,5 handikep) @1,44 (bet365) (7/10) 7-4

P. Taylor - G. Anderson (legek száma 10,5 over) @1,40 (bet365) (7/10) 7-4