Harmadjára is PSG-Chelsea a BL kieséses szakaszában

A ma este folytatódnak a 2015/2016-os Bajnokok Ligája szezon küzdelmei, immáron az egyenes kieséses szakaszban. Talán már nem is lepődünk meg azon, hogy az utóbbi években lassan a francia Ligue 1 egyeduralkodójává váló Paris Saint-German ellenfele ismét az idén látványosan szenvedő Chelsea csapata lesz.

A szembenálló felek BL-csatái az előző két évben mindkétszer eltérő végeredménnyel zárultak. Két éve a londoniak örülhettek a továbbjutásnak, tavaly pedig a PSG mehetett a legjobb 8 közé, ahol aztán a Barcelona simán ejtette ki őket. Kérdés, hogy ezúttal ki örülhet az összecsapások végén? 

Ha az aktuális szezont kicsit tüzetesebben megnézzük nagyon eltérő a leányzó fekvése a két csapat háza táján. A PSG idénre végképp beérett. Címvédőként az aktuális szezonban talán egyedül az foglalkoztatja Ibráékat a legjobban, hogy sikerül-e veretlenül megnyerniük a Ligue 1 idei kiírását? Legutóbb a párizsiak hazai pályán a Lille gárdájával egy 0-0-ás döntetlent értek el, de valószínűsíthető, hogy Laurent Blanc csapatának fejében már a Chelsea elleni kiemelt fontosságú mérkőzés járt! Nem kizárt, hogy mostanra tartalékolták az erőforrásaikat.

A Chelsea az Abramovics-éra messze leggyengébb szezonját futja. Decemberben elküldték Mourinhot, de lássuk be azért Guus Hiddink vezetése alatt is inkább a döntetlenek jönnek, mint a győzelmek. A londoni kékek a hétvégén nem tartalékoltak. A Stamford Bridge-en kíméletlenül bedarálták az amúgyis gyengélkedő Newcastle csapatát (5-1). Nincs hova tartalékolniuk, ugyanis ezekre a győzelmekre a jobb időszakokhoz szokott londoni közönség úgy ki lehet éhezve, mint egy falat kenyérre.

Mit is várunk tehát egy nagyon masszív, jó formában lévő és egy rapszodikus, komolyabb tortúrát megjárt csapat összecsapásától? Ami véleményem szerint biztos, hogy a PSG lesz a kezdeményezőbb fél, és igyekszenek majd lehetőleg az első meccsen több gólos különbséget kialakítani a londoni visszavágóra. Úgy vélem ezért Hiddink igyekszik beparkolni a buszt az angolok kapuja elé, és kontrákra berendezni a Chelsea együttesét! Sokan overes meccsre számítanak, de véleményem szerint a BL kieséses szakaszának első meccsei mindig az óvatos tapogatózás jegyében zajlanak többnyire. Jellemző sokszor az under, hogy aztán az első meccs eredményének tudatában a visszavágóra sokszor nyílt sisakossá váljon a küzdelem.

Véleményem szerint annak ellenére, hogy a PSG igyekszik előnnyel utazni Londonba, nem fog nekiugrani a Chelsea-nek rögtön. Forgatókönyvem szerint, ha megindul a gólgyártás az inkább a 2. félidőre lesz jellemző. Ennek következtében gyanítom, hogy a meccs félidei eredménye döntetlennel fog záródni.

Tipp:

PSG - Chelsea (1. félidő eredmény döntetlen) @2,10 (bet365) (4/10) 1-1