Vajon ma este véget ér két jó sorozat is?

A tegnapi Leeds United - Middlesbrough meccs után ma is rátévedek az angol Championship ingoványos talajára. Bár a keddi napon elsősorban a BL meccsek iránti érdeklődés jellemző, azért kíváncsiságból szétnéztem a mai teljes kínálatban, s megakadt a szemem a Hull City-Brighton rangadón.

A jelenleg listavezető hazaiak 1 ponttal előzik meg az immár 5 forduló óta nyeretlen Middlesbrough csapatát. Viszonylag jó periódusban vannak, mivel utolsó 5 meccsükön 4 győzelem mellett csupán egyetlen alkalommal szenvedtek vereséget a Burnley vendégeként. Hazai pályán egészen impozáns idei mérlegük, ugyanis 11 győzelem mellett csupán három alkalommal nem zsebelték be a 3 pontot. Tehát a KC Stadion igazi "tigris-barlang"-nak számít a Championship világában.

A vendég Brighton a szezon egyik meglepetéscsapata. Sokáig vezették a tabellát, aztán decemberben és januárban csőstül jöttek a pontvesztések. Ennek következtében visszazuhantak a 4. helyre, de így is pusztán 3 pontra vannak a Hull City-től lemaradva! Felettébb elkapták ismét a fonalat az utóbbi hetekben, ugyanis győzelmi szériájuk már 4 meccses! Őrült szezonhajrá várható az angol második vonalban, ha ennyire tömörülnek a csapatok a tabella élén! Nem mellékesen a Brighton idegenben tipikus remizős csapat. 14 vendégszereplésükön 9 döntetlen hoztak eddig össze! Legutóbbi a Boxing Day-en esett meg ez az eset.

Összességében tehát adott két jó formában lévő csapat, akiknek reális esélyük van a Premier League-be való feljutásra! Összesen 3 pont választja el őket egymástól, s a legutóbbi 5 fordulóban mindkét csapat vagy többnyire nyert vagy egy-egy alkalommal veszített. Emellett a remizős Brighton jó ideje nem játszott X-et. Mi ebből a következtetés? Hogy a mostani mérkőzésük batár nagy döntetlen lesz!

Tipp:

Hull City - Brighton (Döntetlen) @3,4 (bet365) (5/10) 0-0