Botlás után vissza a győzelem ösvényére!

Ezúttal Skóciába teszünk kitérőt egy rövid elemzés erejéig! A Premiership 27. fordulójának nyitómérkőzésén a második helyen tanyázó Aberdeen csapata a Partick Thistle otthonába látogat! Lássuk, mit várok ettől a párosítástól!

A Rangers pár évvel ezelőtti sokadosztályba való visszasorolását követően a skót bajnokságot egyeduraló Celtic legfőbb riválisa az Aberdeen együttese lett. A pontvadászatot immár hagyományosan megnyerő zöld-fehér glasgow-i gárda mögött az utóbbi szezonokban rendre az Aberdeen szerzi meg az ezüstérmet kisebb-nagyobb lemaradásokkal. Idén sem változott sokat a helyzet, viszont most az Aberdeen igencsak közel áll még a Celtichez. Próbálják tartani a lépést a skót "sztárcsapattal", azonban a legutóbbi fordulóban nem várt vereség csúszott be az elmúlt fordulókban jellemző győzelmi szériába. A piros-fehér gárda a Inverness CT otthonában égett meg 3-1-re, s hozta magát ezzel igencsak nehéz helyzetbe. Eddig 2 ponttal lemaradva loholtak a Celtic nyakán, de ezzel a botlással akár 5 pontossá is válhat glasgow-i csapat előnye, függetlenül a mostani meccs kimenetelétől. Mindenesetre még nincs veszve minden, ha sürgősen kiköszörülik a csorbát és a nem túl acélos Partick vendégeként megszerzik mindhárom pontot. 

A Partick csapata 2013-ban jutott fel a legmagasabb skót osztályba, ahol az elmúlt két szezonban mindig a tabella alsó felében sikerült végezniük. Az Aberdeen ellen eddig nem sok babért termett a kiscsapatnak, s hazai környezetben is alulmaradtak vendégeikkel szemben. Viszont ami meglepő volt, hogy legutóbbi egymás elleni meccsükön idegenben sikerült pontot rabolniuk a piros-fehérektől (0-0). Továbbá önbizalomra adhat okot, hogy a legutóbbi meccsüket 1-0-ás arányban hozták le a szintén gyengélkedő Motherwell ellen. Most hazai környezetben meglehet az esély rá, hogy borsot törjenek az Aberdeen orra alá.

Annyi bizonyos, hogy az Aberdeen-nek nem lesz egyszerű feladat megszereznie mindhárom pontot, viszont létfontosságú lenne számukra, hogy látótávolságon maradhassanak a Celtic-hez képest. Csak nem adják még fel ezt a bajnokságot is...dög unalom lehet a szurkolóknak mindig második helyen végezni, így ha kínkeservesen is, de minimális - 1 gólos - különbségű vendéggyőzelmet várok.

Tipp:

Partick - Aberdeen (Aberdeen nyer) @1,90 (bet365) (5/10) Elhalasztva.