Lengyel középcsapatok csatájával indul a 23. forduló!

A lengyel Ekstraklasa 23. fordulójának pénteki nyitónapján két mérkőzést rendeznek. Ezek közül a Piast-Pogon meccsel kapcsolatosan tegnap már megírtam meglátásaimat, most a 18.00-kor kezdődő Jagellonia - Slask Wroclaw kerül terítékre!

A posztban tárgyalt két együttes tipikus középcsapatnak számít a lengyel bajnokságban, s a pontvadászat felénél járva 10. és 11. helyen tanyáznak 25 megszerzett egységgel. Az aktuális formák között már nagyobbnak tűnik a különbség, ugyanis a Wroclaw 3 mérkőzéses nyerőszériában van, míg a Jagellonia ugyanennyi mérkőzés óta képtelen nyerni (1 döntetlen 2 vereség a mérlegük).

A Gosztonyi Andrást soraiban tudó vendégegyüttes jó formája azonban kicsit csalóka. A három győzelemből kettőt otthoni környezetben szereztek, s ezek sem éppen a Legia, vagy Cracovia szintű csapatok ellen történtek (Wisla 1-0, Leczna 2-1), idegenben pedig a sereghajtó Podbeskidzie csapatát sikerült egy korai góllal legyűrniük (0-1). Ráadásul, ha csak az idegenbeli mutatókat nézzük a Wroclaw esetében, akkor igencsak a tabella alján találjuk őket!

Ugyanakkor a Jagellonia három nyeretlen meccséből két pontvesztés bocsánatos bűn. Idegenben legutóbb belerohantak egy 4-0-ás blamába a Legia otthonában (vállalható), illetve még decemberben a Termalica otthonában kaptak ki 2-0-ra (ez már kevésbé). Utolsó otthoni mérkőzésükön pedig 2-2-es eredményt értek el a 3. Cracovia ellen, ami jó eredmény számukra.

Úgy gondolom, hogy szoros csatának nézünk elébe a meccs kapcsán. S bár a Jagellonia hazai mérlege sem éppen olyan, hogy büszkén mutogathatná az együttes, úgy gondolom, hogy a tavaszi szezon első hazai meccsén mindent megtesznek, hogy pontot/pontokat szerezzenek, s ezzel feledtessék a múlt hétvégi 4-0-ás zakót a szurkolókkal. Ráadásul egy idegenben nem túl acélos Wroclaw lesz az ellenfél. A Wroclaw látszólag jó formája ellenére úgy gondolom, hogy ma este pontokat fognak veszíteni.

Tipp:

Jagellonia - Slask Wroclaw (Jagellonia vagy döntetlen) @1,40 (bet365) (6/10) 2-1